Kiállító iskolák ABC sorrendben 2012.

ADDETUR Alapítványi Gimnázium és Szakképző Iskola (8. sz. stand)
http://www.addeturiskola.hu
Iskolai képzéseink:
Gimnázium 5 évfolyamos- előkészítő évvel
Informatikai szakközépiskola
Számítógéprendszer karbantartó 2 éves OKJ képzés
Felzárkóztatás
Felnőttképzések mozgássérültek számára:
Angol tanfolyamok
Számítástechnikai alapképzés
Jellemzőink:
-
20 éve működő
- integrált (mozgássérült, tanulási zavarral küzdő, látás-hallás sérült, autista)
- tandíjmentes
- általános tantervű
- egyénre szabott fejlesztés
- tehetséggondozás
- A SNI fiatalok nem elszigetelten tanulnak,hanem abban a világban,ahol később meg kell állniuk a helyüket.
Várjuk azokat, akik szeretnének integrált, jó hangulatú iskolában tanulni!

Alapozó Terápiás Fejlesztés (46. sz. stand)
raiagnes@gmail.com
Az Alapozó Terápiás fejlesztés egy 5-14 éves korúak számára kidolgozott módszer. Elméleti háttere szerint az idegrendszer érése során a motoros és kognitív készségek szervezéséért felelős agykérgi területek együtt fejlődnek, mivel az egyes agyi struktúrák a mozgás által, az idegpályák „bejáratásával” tökéletesednek ki. Foglalkozásaim során a gyerekeket magas fokú mozgásügyességig juttatom el, a mozgásalapot pedig a fejlesztőpedagógia módszereivel: az idő-, tér- és beszédészlelés, az emlékezet és ritmusérzék, valamint a frontalis lebeny indíték-döntés-tervezési folyamatainak fejlesztésével egészítem ki.

Alternatív Közgazdasági Gimnázium (2. sz. stand)
http://www.akg.hu
25 éves lesz
Magyarország első alapítványi iskolája (alapítás éve 1988), az Alternatív Közgazdasági Gimnázium.
6+1 osztályos gimnáziumunkban
, (felvételizhetnek: általános iskola 6. osztályosai) amely 11. évfolyamán nyelvi kommunikációs évvel kiegészítve – választható német, spanyol, francia, a képzés nyelvterületi tréninggel – zárul.
4+1 osztályos általános gimnázium tagozatunk, ahol (felvételizhetnek: általános iskola 8. osztályosai) egyéni útként választható humán és természettudományos irányultsággal/tagozattal végezhető.
4+1 osztályos művészeti gimnázium tagozatunk,  ahol jártasságot szerezhetnek a művészeti egyetemekhez szükséges tantárgyakból.
2012. december 08-án 11:30-tól Horn György tart tájékoztatót az AKG színháztermében
(Látogatásukra addig is bármelyik napon lehetőség van.)

AKG – Diákvállalkozások (1. stand)
Keresd az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákvállalkozásait, ahol már most megveheted karácsonyi ajándékaidat szeretteidnek!
A Young Enterprise diákvállalkozási program keretében végig megyünk a vállalkozás rögös útjain, melyet szívesen elmesélünk neked is.

AKG – Elsősegély Szakkör (50. sz. stand)
Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium Elsősegély Szakköre Európa szerte elismert tevékenységeket végez. Ezek közül ismerkedhetsz meg néggyel.
Újraélesztési bemutató és félautomata defibrillátor használata.
Baleseti-szimulációs bemutató. Az elsősegély-oktatás leghatékonyabb módja a baleseti-szimulációs képzéseken alapszik. Néhány élethűen megrendezett szimulációt tekinthetsz meg profi ellátókkal.
Újraélesztés-oktatás – felnőtt, gyermek és csecsemő újraélesztés, defibrillátor használat.
Elsősegély és újraélesztési tudásteszt. Interakítv tesztek, játékok. Nyeremények.

ART ERT Alapfokú Művészeti Iskola, Sárospatak (39. sz. stand)
http://www.artert.hu
„Korunk legjobb személyiségei állandóan sötét, nyomott hangulatban vannak, nyomasztja őket a lelkükben zajló színlelés és nyíltság közötti küzdelem, nem bíznak önmagukban, nyugtalanok, így aztán nem lehetnek mások útmutatói, egyszersmind szigorú nevelői. … milyen jó volna, ha nevelőnek igazi filozófust találnék, aki korunk általános fogyatékosságai fölé képes emelkedni, és ismét megtanítani rá, hogy a gondolkodásban és az életben egyaránt egyszerűek és becsületesek, vagyis korszerűtlenek legyünk, a szó legmélyebb értelmében.” (Friedrich Nietzsche)

Avicenna International College Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium (3. sz. stand)
www.avicenna.hu
Kínálatunk
- 4 vagy 5 éves képzési idő
- Interaktív tanítási módszerek
- Nemzetközi környezet
- Tapasztalt oktatók
- Pályázható tandíjmentesség
- Szakkörök, tanulószoba, diákprogramok
Kiemelt képzési területek: idegennyelvek(angol,német) és természettudományok
Felvételi információ: felvételi pontszám=központi felvételi pontjai+kiemelt tárgyak 7.évvégi+8.félévi jegyeinek pontjai. A diákokkal személyes beszélgetéseket is szervezünk. Előzetes angoltudás nem szükséges!
Jelentkezés: saját iskolában központi rendszeren keresztül vagy utána nálunk.

Britannica International School (6. sz. stand)
http://www.britannicaschool.hu
A Britannica Angolnyelvű Nemzetközi Általános Iskola és Gimnázium  5 – 18 korú diákoknak nyújt magas színvonalú oktatást a  brit nemzeti tanterv keretein belül angol nyelven. Az angol iskolarendszer szerint a gyerekek már 5 éves kortól elkezdhetik az első osztályt. Mind az általános (5 – 10 éves kor) mind a középiskolai képzés (11 -18 éves kor) egyazon intézményben történik. A diákok több mint 40 országból képviseltetik egymást ezzel teljesen nemzetközi jelleget kölcsönözve a közösségnek. Az angliai Cambridge-i Egyetem vizsgaközpontjaként az iskola nagyon erős akadémiai szintet közvetít és a Cambridge-i Nemzetközi AS/A Level érettségi vizsgával lehetőség nyílik a világ legrangosabb egyetemeire való felvételre. Létesítményeihez tartozik a fedett uszoda, tornaterem, sportpályák, számítástechnika és természettdományi labor,stb. A tanítás után számos művészeti foglalkozás és sportolási lehetőség adott.

Budapesti Külkereskedelmi Szakközépiskola (42. sz. stand)
www.bkszki.hu
Iskolánk a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működik Pesterzsébeten.  Hagyományosan kereskedelem-marketing szakmacsoportban indítunk 5 évfolyamos nyelvi előkészítővel induló osztályokat, 2010-től új képzési formaként 5 évfolyamos köznevelés típusú sportosztályba is várjuk a jelentkező diákokat. Első idegen nyelvként az angol, másodikként a német nyelvet tanulják diákjaink.
Az alacsony osztálylétszám, bontott csoportokban való oktatás lehetővé teszi, hogy jobban igazodjunk a diákok egyéni igényeihez, képességeihez.

Budapest Táncművészeti Szakközépiskola (27.sz. stand)
http://tanc.org.hu
A Budapest Tánciskola? Nagyon jó művészeti iskola! Tánc, zene, képzőművészet – Alapfokon. Gimnázium és szakközépiskola középfokon. Kortárstánc művész és pedagógus képzés felsőfokon.
Bővebb információ személyesen: III. Perc utca 2. a you-tube budapesttanciskola csatornáján, az iskola honlapján: tanc.org.hu. És persze a táncolunk a Repülő Szőnyegen a Van másik iskola rendezvényén. Várom: Angelus Iván és a stáb.


Budapesti Montessori Általános Iskola és Gimnázium  (49. sz. stand)

www.bpmontessori.hu
Kedves DIÁKok és szülők!
Szeretettel várjuk 1-12. osztályainkba azokat a gyerekeket, akik intézményünkben szeretnének tanulni.
Montessori-pedagógia értékei:
-
tolerancia, empátia, önállóság
-
készség-, képességfejlesztés
- Montessori-eszközök
használata
- választás és döntés szabadsága
- integrált oktatás
- barátságos, családias légkör
Ars poeticánk:
-
Tanulás: NAT alapján, egyéni haladási ütemben
-
Osztálylétszám: 15 fő
-
Tanítás kezdete: 08.30
-
Idegen nyelvek: angol, olasz, német
-
Mindennapos sport
- Informatika
fakultáció
Ha felkeltettük érdeklődésüket, érdemes egy délelőttöt eltölteni nálunk.

Budenz József Alapítványi Gimnázium (11. sz. stand)
http://budenznet.sulinet.hu
Olyan iskola megvalósításán fáradozunk, ahol a légkör emberséges, elfogadó, ahol minden gyermek és minden ember fontos!
Mottónk: “Fókuszban a versenyképes tudás!”
Kínálatunk:
- kompetencia alapú oktatás, készség és képességfejlesztés (matematikai logika, szövegértés-szövegalkotás)
- komplex személyiségfejlesztés (konfliktuskezelés, együttműködési készség, önismeret, kreativitás)
- nyelvi előkészítő osztály
- angol, német, francia, spanyol nyelvek
- projektmódszer, kooperatív technikák
- alacsony létszámú osztályok, (max: 15fő)
- pályaorientáció
- tehetséggondozás, személyre szabott differenciált oktatás

Burattino Iskola (29.sz. stand)
http://www.burattino.hu
A  Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthon 1990. óta működik Csepelen, felvállalva a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek oktatását, nevelését. Iskolánk minden tevékenysége a gyerekek iskolai sikerességét szolgálja, remélve hogy kinőve hátrányaikat, ezt a mintát adják tovább a következő nemzedéknek. A Burattino Iskola fő módszere az egyéni törődés és tanulási motiváció, a derűs, családias légkör Mindez fontos, de nem elégséges feltétele a hosszú távú célok megvalósulásának. A folyamatos innováció hozzásegíti a szervezetet, hogy fennmaradhasson a növendékeink számára biztonságot, előrejutást jelentő intézmény.

Carl Rogers Személyközpontú Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (47. sz. stand)
http://rogersiskola.hu/
Rogers – Az együttműködés, a bizalom és a sokoldalú tudás iskolája.
Célunk olyan fiatalokat nevelni, akik biztos alapkészségekre épített, megalapozott tudás birtokában, magas szintű szociális kompetenciával, másokkal együttműködve érvényesülnek az életben.
Ehhez szorongásmentes, bizalom teli, biztonságot nyújtó légkör teremtünk, amelyben az ismeretszerzés örömforrás.
Általános iskolánkban összehangoljuk az államilag elfogadott tantervi követelményeket saját kiemelt céljainkkal: a szociális és pszichés fejlesztéssel, a kultúrkörök témáival és az ökológiai szemlélettel.
Látogasson el nyílt napjainkra!

Chance program (46. sz. stand)
http://www.chanceprogram.hu
A serdülőkori viselkedési- és magatartászavarok kialakulásának hátterében az egészséges fejlődést, a nevelési, tanulási folyamatot akadályozó pszichés fejlődési zavar, trauma, iskolai kudarc, családi vagy egyéb feszültség, veszélykeresés húzódik meg. A beavatkozás akkor lehet hatékony, ha a család segítségével a mögöttes okot is feltárjuk. A jelentkező viselkedési és magatartási nehézség, tehát egy korábban jelentkező problémára ráépülő tünet. A személyiség rendezhető. Az esetek többségében – a tünetek kialakulásának kezdeti szakaszában – a folyamat megállítható, lassítható, vagy visszafordítható.

Deutsche Schule Budapest – Budapesti Német Iskola (5. sz. stand)
http://www.deutscheschule.hu
A Budapesti Német Iskola tagja a 130 intézményből álló külföldi német iskolahálózatnak. Iskolánkban 5. osztálytól indul a magyar osztály, melyben a diákok magas óraszámban tanulják a német nyelvet és folyamatosan nő a németül oktatott tantárgyak száma. 9. osztálytól az oktatás német-magyar osztályokban történik. A magyar ág tanulói a 12. évfolyam végén német és magyar érettségi vizsgát tesznek. A magyar tanulók a sikeres érettségivel együtt németből felsőfokú nyelvvizsgát kapnak.
Negyedikes tanulóknak előkészítőt indítunk, és várjuk a német nyelvtudással már rendelkező nyolcadikos diákokat is.

Esély Kövessi Erzsébet Szakképző Iskola és Gimnázium (23. sz. stand)
http://www.esely-szakkepzo.hu
Iskolánk nappali és esti rendszerben működő intézmény, ahol OKJ szakmai képesítést vag érettségi bizonyítványt is szerezhetsz. Az intézmény kiemelkedő szakmai munkáját jól képzett tantestület, korszerűen felszerelt tantermek és szakműhelyek biztosítják.
A nappali oktatásban a 21 évnél fiatalabbak, az esti felnőttoktatási tagozatra a tanköteles koron túliak kapcsolódhatnak be.
Oktatott szakmáink:
- Számítógép szerelő, karbantartó
- Festő, mázoló és tapétázó
- Élelmiszer és vegyiárú eladó
- Bútorasztalos
- Szakács
- Pincér
- Kosárfonó és fonottbútor készítő
- Szőnyegszövő
- Virágkötő, virágkereskedő
- Nőiruha készítő.

Európa 2000 Közgazdasái, Idegenforgalmi és Informatikai Középiskola (12. sz. stand)
http://www.europa2000.hu
Zugló szívében, családias környezetben, magas szintű szakmaisággal immáron 20 éve várjuk a diákokat.  Fő célkitűzésünk a felsőfokú tanulmányokra, illetve a gazdasági élet számára megfelelő felkészültségű és gazdasági viszonyokhoz rugalmasan alkalmazkodó, kvalifikált és gyakorlattal rendelkező szakemberek képzése.
Szakközépiskola nyelvi előkészítős osztályok:
- vendéglátóipar ágazat
- turisztika ágazat
Gimnázium nyelvi előkészítős osztályok:
- film és média,
- informatika,
- gazdasági ismeretek tagozat
- általános kerettanterv szerinti
Érettségi utáni képzések:
- szakács
- cukrász
- sommelier
- idegenvezető.

Eventus Üzleti Művészeti Középiskola, Szakiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium (41. sz. stand)
http://www.eventus.hu
„ A változás a döntéssel kezdődik….Animáció és dizájn.”
Iskolánk által kínált szakmák az alkalmazott művészetek világát nyitja meg előtted, úgy mint a belső építészet és lakberendezés, az elektronikus média, a divat és stílustervezés és a számítógépes animáció területét. Az öt évfolyamos művészeti párhuzamos képzés keretében a közismereti tárgyak az érettségire, a kilencedik évfolyamtól a szakmai ismeretek a szakmai érettségi valamint a művészeti szakma megszerzését segíti elő.  Intézményünkben lehetőség nyílik nyelvvizsga, ECDL bizonyítvány megszerzésére és a művészeti felsőoktatásba történő felkészülésre.

Forrai Magániskola (16. sz. stand)
http://www.forrai.hu
Művészeti (dekoratőr és divat- és stílustervező) és gimnáziumi (emelt angol) osztályok,
2013. szeptembertől 9-12. évfolyamos képzésben, térítési díjjal, légkondicionált termekben.
Nincs központi felvételi vizsga.
Nevelési célok, módszerek:
Általános műveltség • Angol nyelvtudás • Élménygazdag tanítás • Tehetséggondozás
• Környezettudatos, egészséges életmód
• Projektmunka • Kreatív workshop • Divatbemutató • Külföldi önkéntesek
• Hátrányokkal küzdők integrációja • Harmonikus személyiséggé formálás
Art & Decoration & Fashion
Kreativitás, értékteremtés, igényes környezet

Független Pedagógiai Intézet (FÜPI) (30.sz. stand)
www.fupi.hu
A Független Pedagógiai Intézet tanácsadással, szakértői munkával, pályázatsegítő szolgáltatásokkal, akkreditált továbbképzésekkel, kiadványokkal segíti a pedagógusok munkáját. A Független Pedagógiai Intézet elmúlt években megszerzett tapasztalatai a képzéseiben részt vevő pedagógusok és az intézet működését segítő szakértők tudására épít.
Szakértői munka:
- Pályázatsegítő szolgáltatások
- Akkreditált továbbképzések
- Szolgáltatások magánszemélyeknek
- A Budai Tankönyvcentrum üzemeltetése.

GéS Alapítványi Gimnázium és Szakképző Iskola (52. sz. stand)
www.gesgimnazium.hu
Gustave Eiffel Francia Óvoda Általános Iskola és Gimnázium (4. sz. stand)
http://www.lfb.hu
Magyar gyerekeket is vár az 50 éves Francia Iskola
A Gustave Eiffel Francia Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium fő célja a Budapesten élő francia gyermekek oktatása. Kevesen tudják, hogy  iskolánk teljesen nyitott, tanulóink közel fele magyar.
Iskolánk a  Francia Nagykövetség fennhatósága alatt, francia tanterv alapján működik, de magyar állami akkreditációval is rendelkezik. Magyar diákjaink magas szinten beszélnek franciául és angolul, anyanyelvükön tanulnak magyart és történelmet. Az elmúlt években végzőseink 100%-a nyert felvételt magyar vagy külföldi egyetemekre.
Szeretettel látjuk Önt és gyermekét  iskolánk nyílt napján, november 29-én!
További információ honlapunkon.

International School of Budapest ( 9. sz. stand)
www.isb.hu
Az ISB nemzetközi környezetben nyújt iskola előkészítő és általános iskolai oktatást 5-14 éves korú gyermekek számára a Budai hegyek zöld környezetében. Tanulóink választhatnak angol és angol-magyar nyelvű képzésformáink közül. A kéttannyelvű képzés emelt szinten is választható.  Az angol nyelvet angol anyanyelvi tanárok irányításával, a kommunikációs, olvasási és szövegértési készségek fejlesztésére összpontosítva tanítjuk.  Az alacsony létszámú osztályok lehetővé teszik a differenciált, egyéni foglalkozást a gyerekekkel. Étkezést, napközit és szakkörök széles kínálatát biztosítjuk.

Jövőnkért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola, Szentes (48. sz. stand)
http://www.szentesinfo.hu/jovonkert
Intézményünk 14. tanévét kezdte 2012-ben, 3 művészeti ág 9 tanszakán, az Országos Tehetségpont tagjaként, két megyében foglalkozik elhivatott pedagógusokkal a gyerekek kreatív személyiségformálásával. A művészeti órák adta lehetőségek mellett a tanórán kívüli tevékenységek is nagy hangsúlyt kapnak. Így szakkörök, versenyek, pályázatok, rendezvények, táborok, kreatív délutánok, és klubok, fellépések. Célunk: a művészetoktatás eszközeivel az érzelmi intelligencia fejlesztése, mely az akarati tulajdonságok és képességek beépülésével, a kommunikációra, empátiára képes, kritikus és önkritikus, közösségbe beilleszkedni tudó, újrakezdésre képes, alkotó ember személyiségének kialakítása.

Képesség és Tehetségfejlesztő Magániskola (38. sz. stand)
www.maganiskola-varpalota.hu
Képzéseink:
I. Gimnázium:
Négyosztályos képzés: művészeti, dráma, számítástechnika és közgazdaságtan emelt szintű osztályok
Öt évfolyamos képzés: ötévfolyamos (1+4) angol nyelvi előkészítő osztály
A hatodik osztályt végzettek számára hétévfolyamos tehetséggondozó nyelvi előkészítő gimnáziumi képzést indítottunk.
II. Szakiskola:
Tanulóink a következő szakmákban szerezhetnek OKJ-s szakmunkás bizonyítványt:
- Irodai asszisztens
- Pincér
- Szakács
- Cukrász
- Bolti eladó

Kincskereső Iskola (49. sz. stand)
http://www.kincskereso-iskola.hu
A Kincskereső  Iskola 1988 szeptemberében indította első osztályát, ma hat évfolyamos tagintézményként működik. Az alapító, Winkler Márta, pedagógiai munkáját követve olyan iskolai életet kívánunk megteremteni, amely a gyerekek érdeklődésére, aktivitására épít. Tanítványainkat problémaközpontú munkára, logikus gondolkodásra késztetjük; vitakészségüket, önismeretüket is tudatosan fejlesztjük.  A tantestület rendszeres műhelymunkája az alapja a folyamatos megújulásnak. A közös munkának az is célja, hogy a pedagógus mint kreatív értelmiségi végezhesse feladatait, példájával is gondolkodásra, önreflexióra tanítsa a rábízott gyerekeket.

Kovács Pál Gimnázium (10. sz. stand)
http://www.kpgimi.hu
A gimnázium az alapítvány tulajdonában lévő 16 tantermes iskolaépületben működik 1997 óta. Iskolánk több neves sportolót juttatott már érettségihez. A teljesség igénye nélkül néhány, a 2012-es olimpián részt vett tanulónk, akikre büszkék vagyunk: Berki Krisztián, Mészáros Anett, Bor Barna, Dombi Rudolf és Madarász Viktória.
Iskolánk elsődleges célja, hogy sikerhez jutassa az élsportolókat a tanulásban is.
A 2013 / 2014-es tanévben egy sportiskolai tantervű, és egy általános tantervű osztályt indítunk a 9. évfolyamon.

Kozármislenyi Alapfokú Művészeti Iskola (40. sz. stand)
http://diabelli.hu
Iskolánk 1996-ban kezdte meg működését zeneiskolaként. 1998. óta három művészeti ágat oktatunk, jelenleg 750 dél-baranyai gyermek művészeti nevelését látjuk el. Rendszeresen bonyolítunk le hazai és nemzetközi pályázatokat, jelenleg három uniós fejlesztésben dolgozunk. Alapítványunk munkatársai a művészetek által adott lehetőségeket felhasználva egyéb szociális, kulturális, közművelődési feladatokat is koordinálnak. Támogató munkát végzünk fogyatékos fiatalok otthonában, tanodában, iskolánkon belül különös figyelmet szentelünk a hátránykompenzáló feladatok ellátásának. Akkreditált Tehetségpontként működünk. Növendékeink kiváló hazai és nemzetközi eredményeket értek el, emellett regionális és megyei versenyek szervezését is végezzük házigazdaként. Pedagógiai programunk hitvallását tekintve közel áll az alternatív iskolák által kidolgozott és alkalmazott modellekhez. A közvetlen oktatási tevékenységen kívül minden évben táborokat, témaheteket és rendszeres családi programokat szervezünk. Külső szolgáltatásaink: jó gyakorlatok Napfonat (textilműhely) Harantapanta (óvodaiskola átmenetes zenei projekt) Hangtan és Zene (PTE Fizikai Intézet munkatársaival közösen zeneiskolai hangtani program.)

Laborc Utcai Általános Iskola (43. sz. stand)
http://www.laborciskola.t-online.hu
Általános iskolánk 2007. szeptemberétől működik a Megérted Alapítvány fenntartásában Óbudán, a főváros III. kerületében. Iskolánk célja, hogy előkészítse azoknak a tanulási és magatartási problémákkal küzdő tanulóknak az integrációját, akiknek kislétszámú oktatásra, egyéni fejlesztésekre, személyre szabott bánásmódra van szükségük az általános iskola sikeres elvégzéséhez. Családias légkörben – alsó tagozaton 12, felsőben 16 fős osztályokban -, sokoldalúan képzett és elhivatott pedagógusok segítségével sajátíthatja el az általános iskolai tananyagot és kompetenciákat az a gyermek is, aki diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás, az aktivitás és a figyelem vagy a szociális és kommunikációs kompetenciák zavaraival küzd. A tanulókkal tanítók, szaktanárok, fejlesztő pedagógusok, logopédusok, pszichopedagógusok, terapeuták, iskolapszichológus és gyógypedagógiai asszisztensek foglalkoznak. A tanórákon a korszerű kompetencia alapú oktatás módszereit ötvözzük fejlesztőpedagógiai megközelítéssel. Kiemelt módszerink: projektoktatás; kooperatív technikák alkalmazása;; élménypedagógia; differenciáló foglalkoztatás; mozgásfejlesztés alapú testnevelés órák az alsó tagozaton; informatika és dráma tantárgy 1. évfolyamtól; 4. osztálytól angol nyelv;; diszlexia prevenciós olvasástanítás (Meixner-módszer); 7-8. évfolyamon tantárgy-tömbösítés a természettudományos tárgyak bevonásával; 1-3. évfolyamon tavaszi erdei iskola; 4-8. évfolyamon kaland-tábor. A fejlesztő órákat a tanulókról egyéni fejlesztésben tervezzük: diszlexia-diszgáfia-diszkalkulia reedukáció; logopédia; pszichés megsegítés; magatartásmódosító és tanulás-módszertani tréning; kettős óravezetés. Szeretettel várunk minden érdeklődőt; leendő elsőst, illetve egyes magasabb évfolyamainkon is. Közös nyílt nap helyett az érdeklődőknek egyénileg biztosítunk lehetőséget iskolánk életébe való bepillantásra, ismerkedésre.

Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola (37. sz. stand)
http://www.lauder.hu
Nyitottak vagyunk mindazok számára, akik bármely nemzet és felekezet tagjaiként óhajtják és vállalják a magyar, az európai, a világ, valamint az egyetemes zsidó kultúra minél magasabb színvonalú megismerését. Intézményünkbe az óvodától az érettségiig közel 600 gyermek jár.
Iskolánkban a tanulás természetes tevékenység és örömforrás, ahol biztonságban érezheted magad, értékelik munkádat, a tisztességet, a teljesítményed. Korszerű, alkalmazásképes tudást szerezhetsz stresszmentes, multikulturális környezetben. Nincs kényszer, de van elvárás. Csak azt nem választhatod, hogy nem választasz.

Leonardo Gimnázium és Szakképző Iskola (52.sz. stand)
www.lszki.hu

Lónyai utcai Református Gimnázium (18.sz. stand)
http://www.lonyay.edu.hu
Alapítva: 1859-ben
Tagozatok:
- 8 és 4 évfolyamos
- nyelvi (angol/német, orosz/angol, olasz/spanyol/francia/holland/japán, latin)
- természettudományos (matematika-fizika vagy biológia-kémia)
Érettségi felkészítés:
- közép- és emelt szinten
- majdnem 100% továbbtanulási arány
Kollégium az iskolaépületen belül
ECDL vizsgaközpont, ECDL modulokra történő felkészítés
Ének- és zenekar, néptánc oktatás
Külföldi testvériskolák
Tanulmányutak (Anglia, Olaszország, Ausztria, Hollandia; határon túli magyar területek)
A 3. legsportosabb iskola Budapesten.

MOA Magániskola (14. sz. stand)
http://www.moasuli.hu
Magániskolánk alapítványi fenntartású, köznevelési intézmény. Iskolánkban az 1-8. évfolyam számára:
- differenciált foglalkozásokat, tehetséggondozást, felzárkóztatást
- mindennapos angol nyelvoktatást (választható még: spanyol, német)
- két tannyelvű oktatást
- hangszeres oktatást (furulya, gitár)
- mindennapos testnevelést
- környezettudatos nevelést
- nyári nyitva tartást
- szabadidős programokat biztosítunk.
Mindezt nyugodt, barátságos környezetben, gondoskodó, kreatív, fiatalos tantestülettel, kis létszámú osztályokban, hagyományos és a legmodernebb oktatási, szemléltető eszközökkel támogatva.

Nagy Szivárvány Gimnázium (17.sz.stand)
www.szivarvanyszakkepzo.hu

Iskolánkban államilag támogatottan szerezhetsz érettségit vagy piacképes OKJ szerinti szakképesítést (21 éves korig).
Szakképzéseink a 2013-14-es tanévtől:
Szakiskola: Szakács, Pincér, Cukrász, Eladó, Húsipari termékgyártó, Női szabó, Vendéglátó eladó
Speciális szakiskola: Textiltermék-összeállító, Konyhai kisegítő, Gyorséttermi ételeladó, Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó, Számítógépes adatrögzítő
Szakközépiskola: Vendéglátásszervező-Vendéglős, Divat- és stílustervező, Kereskedő
Sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, magatartási, tanulási problémával küzdő tanulókat is várunk!

Neumann János Középiskola és Kollégium, Eger (21. sz.stand)
http://www.nejanet.hu

Az iskola struktúrájára jellemző az átjárhatóság, a szabad választás. Az első szakaszban egységes a képzés, minden osztályban valamilyen specialitással, emelt óraszámban oktatott tantárgyakkal. Diákjaink az érettségit két évvel megelőzően érettebben, így megalapozottabban dönthetnek arról, hogy szabad választásuknak megfelelően gimnáziumi vagy szakközépiskolai, s ezeken belül milyen ágazatokon folytatják tanulmányaikat. Képzéseink: AJTP, kéttannyelvű, nyelvi előkészítők, reál, humán, idegen nyelvi tagozat, informatikai vagy közgazdasági szakközépiskolai ágazat, hat osztályos gimnázium.

Olvasásklinika (25.sz. stand)
www.olvasasklinika.hu
Hatékony segítség az olvasástanulással, olvasással küzdők számára.A gyors és eredményes módszer Dr. Cserne István pszichiáter, pszichoterapeuta évtizedes fejlesztő munkájának  eredménye.
Eddig 200-nál is több esetben hatékonyan és rövid időn belül javította meg iskolások, fiatalok és felnőttek olvasási eredményeit.
Az  Olvasásklinka standján személyesen is találkozhat Dr. Cserne Istvánnal és olyan szülőkkel, akik beszámolnak a módszerrel nyert személyes tapasztalataikról.
“Mert ez működik, mama!” L Dávid 18 éves”

Padlás Konzultációs Műhely (32.sz. stand)
www.padlasmuhely.hu
Műhelyünk célja, hogy már a születés előtti időszaktól támogassuk a szülőket, hiszen a legtöbb esetben  “ha a szülő jól van, a gyerek is jól van”. A Padláson többek között pszichológus, nevelési tanácsadó, perinatális szaktanácsadó, babamasszázs oktató, gyógypedagógus, családkonzulens áll rendelkezésre egy-egy tanácsadás erejéig, vagy hosszabb együttműködés céljából. Bölcsődékben, óvodákban, általános- és középiskolákban is tartunk beszélgetéseket, workshopokat szülőknek, diákoknak, tanároknak, segítünk eligazodni bizonyos nevelési kérdésekben, vagy kilábalni a kialakult konfliktushelyzetekből.

Palánta Általános Iskola, Pilisvörösvár (49. sz. stand)
www.palanta.hu
Mi az arany középúton járunk:
- rend és szabadság
- elfogadás, megértés és követelmény között.
Ismerje meg 15 éve alapított referenciaintézményünk egyedi, tanulmányi versenyeken is elismert, sikeres oktató munkáját, az oldott légkörben zajló, egymás megbecsülésére építő iskolai életét.

Rákospalotai Meixner Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (53.sz. stand)
http://www.meixner.hu
Az iskola fenntartója a Meixner Alapítvány. Elsősorban beszédfogyatékos sajátos nevelési igényű gyerekeket integrálunk harmonikusan fejlődő, vagy kiemelkedően jó képességű társaik közé nagy létszámú, inkluzív osztálykeretben.
Sokoldalú fejlesztésükben kiemelkedő szerepet tölt be a művészeti nevelés, a környezettudatos szemléletmód kialakítása és a sport, valamint a magyar keresztény hagyományok ápolása, megélése.
Iskolánk a Meixner Alapítvány módszertani bázisa. Intézményünk segítségével dolgozták ki a azt az alsó tagozatos, differenciált, Meixner-módszerű magyar taneszköz családot, melyet néhány éve akkreditáltak, s azóta több ezer alsó tagozatos diák használja az ország egész területén.

Rogers Akadémia (13. sy. stand)
http://www.rogersakademia.hu
A Rogers Akadémián 12-22 év közötti fiatalokkal foglalkozunk iskolaidőben. Nem vagyunk iskola a hagyományos iskolakép szerint – vissza kívánjuk adni a tanulás felelősségét és örömét, döntési lehetőségeket biztosítva abban, hogy a diákok mit, hogyan és mikor tanulnak. A 7-10. évfolyamban egyéni programjuk szerint dolgoznak, amelyet – tudományos és pedagógiai háttértudással megtámogatva – mentorokkal és szaktanárokkal támogatunk. A 11-12. évfolyamban pedig lehetőséget adunk arra, hogy gyorsanhatékonyan léphessenek a választott irányba. Sajátos nevelési igényű gyerekekkel is foglalkozunk.

SÉF Szakképző Iskola (19. sz. stand)
www.sef.hu
Szereted a pörgést? Az embereket? Különös vonzalmat érzel a vendéglátás iránt? Szeretnéd külföldön is megmérettetni magad? Jó helyen jársz! Az általunk kínált szakmákat neked találták ki!
Képzéseink kicsiknek és nagyoknak: pincér, szakács, cukrász, vendéglátásszervező-vendéglős, turizmusszervező és értékesítő.
Bármelyiket is választod e szakmák közül, ha magas szinten műveled, kivívod az emberek csodálatát!
Amit biztosítunk: ingyenes oktatás, XXI. századi körülmények tanüzemeinkben, intenzív nyelvi felkészítés, külföldi gyakorlat ösztöndíjjal!
Gyere, tarts velünk és álmaid valóra válnak!

SEK Budapest Óvoda, általános Iskola és Gimnázium (7. sz. stand)
http://www.budapest.iesedu.com
Oktatás 3 nyelven (magyar, angol, spanyol) 3 éves kortól. Emelt szintű angol és spanyol nyelvoktatás anyanyelvű tanárokkal, a tantárgyak oktatása pedig magyar és angol nyelven folyik.
Nemzetközi Érettségi (IB) Diploma Programme
Tanulmányutak USA-ba, Nagy-Britanniába a SEK társintézményeibe
Speciális fejlesztés: logopédus, fejlesztő pedagógus
Tanórán kívüli foglalkozások: judo, röplabda, labdarúgás, fejlesztő torna óvodásoknak, úszás, akrobatikus rock and roll, színjátszókör, zongora, gitár, szolfézs, kézműves foglalkozás, társalgás és felzárkóztatás angol és spanyol nyelvből
Iskolabusz
Egyenruha
Tanítási idő: óvoda és 1-8. osztály: 8-16 óráig, 9-12. osztály: 8-15 óráig

Sylvester János Református Gimnázium (44. sz. stand)
www.sylvester.hu
A Sylvester János Református Gimnázium a társadalom állandóan mozgásban lévő elvárásaihoz alakítja pedagógiai programját a keresztyén és az örök emberi értékek megtartása mellett azért, hogy a gimnáziumból kikerülő és a felsőoktatás rendszerébe átlépő diák a legfelkészültebben válaszolhasson az új kihívásokra.
Az iskola jellemzői röviden:
- keresztyén hit és értékrend
- alapvető cél: mindenkit eljuttatni a felsőoktatásig
- nyelvtanítás az eredményes nyelvvizsgáigsegítő, barátságos, családias közösség
- jó megközelíthetőség, nagy zöldterület, teniszezési és egyéb sportolási lehetőség
- az induló évfolyamokon tanulás-módszertani képzés az eredményes közép- és felsőfokú tanulmányok sikere érdekében!

Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium (15. sz. stand)
http://www.sztbenedekiskola.hu
Magyarország legrégibb oktatási helyszíne Pannonhalmához köthető. Úgy döntött a pannonhalmi bencés vezetés 2009-ben, hogy a szakiskolai, szakközépiskolai oktatás irányában nyit, így jött létre a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium.
Iskolánk arra vállalkozik, hogy hasznos szakmai tudást ad növendékei kezébe, felkészíti őket szakközépiskolai keretek között egyszerre az érettségire és szakmai tanulmányokra. Iskolánk keresztény, katolikus iskola. Belső nyitottságot várunk el a hozzánk érkező diáktól, aki szabadon dönt arról, hogyan fog viszonyulni az evangélium örömhíréhez.

SZERSA Oktatási Központ (45. sz. stand)
www.szersa.hu

A SZERSA Oktatási Központ befogadó iskola révén a hátrányos helyzetű tanulókkal foglalkozik elsősorban. Szívesen látunk iskolánkban más iskolából perifériára került tanulókat, fel tudjuk zárkóztatni, fejleszteni, esti tagozatot tudunk kínálni számukra, és sok piacképes szakmát a következő szakmacsoportokban:
- Vendéglátó: pincér, szakács
- Kereskedelem: eladó
- Építészet: kőműves, ács, festő mázoló tapétázó
- Szociális: szociális gondozó és ápoló
- 10 hónapos felzárkóztató képzés
- Szakközépiskolai oktatás 9-12. évfolyamig, érettségivel zárul.
Kollégiumi elhelyezés megoldható.

Szinergia Üzleti Szakképző Iskola (24. sz. stand)
http://www.szofisztika.hu
Iskolánk kínál versenyképes szakmakombinációkat érettségizett fiatalok számára. Szakmakínálatunk szerteágazó: kereskedelem-marketing-logisztika, vendéglátás-idegenforgalom, közgazdaság-menedzsment és sportoktatás-pedagógia. Iskolánk a szakma alapos oktatása mellett nagy hangsúlyt helyez a piacképességhez szükséges egyéb ismeretek, készségek, kompetenciák elsajátíttatására is. Ilyenek például intenzív idegen nyelvoktatás, LCCI nyelvvizsga lehetőség intézményen belül, tanirodai gyakorlat, gyakorlati lehetőségek. Aktív szakmai partnereink közé tartoznak a legismertebb hazai és nemzetközi vállalatok.

Talentum Iskola (25.sz. stand)
http://www.talentum.hu
20 éve működik intézményünk. Végső célunk , hogy olyan végzős diákok hagyják el iskolánkat,akik elindultak az önismeretek és valóságismeretek azon útján , amely majd elősegíti, hogy saját lehetőségeik és képességeik ismeretében sikeres és boldog életpályát fussanak be. Célunk a nemzeti kultúra, nemzeti értékek ápolása; a derű, a humor jelenléte a mindennapokban;a tolerancia, a másság elfogadása.Módszereink: személyesség, differenciált tanulásszervezés, használható nyelvtudás elsajátíttatása,egyéni érdeklődés figyelembe vétele, az egyéni képességeknek megfelelő haladás.Gazdag tanórán kívüli foglalkozások szervezése ( úszás, lovaglás, 20 körüli önképzőkör, stb.), azzal a céllal, hogy minél hamarabb kiderüljön ki, miben tehetséges.Kínálatunkból:két tanítási nyelvű általános iskola ( 1-8.o.) művészeti szakközépiskola grafikus és artista szakokon ( 9-13.o.)


Tetz Alapfokú Művészeti Iskola  (30.sz. stand)

http://www.facebook.com/pages/Tetz-Alapfokú-Művészeti-Iskola-Cegléd

A Tetz Alapfokú Művészeti Iskola Cegléden Tetz György, majd lánya Tetz Hedvig országosan ismert táncpedagógusok által a 20-as években alapított tánciskola hagyományait viszi tovább. Cegléden, Nyársapáton, Újszilváson, Tápiószelén, Tápiószőlősön, Törtelen és Monoron társastánc, moderntánc, balett, néptánc és képzőművészet, festészet, grafika, kézműves tanszakokon oktatjuk ismereteinket. Intézményünket 2007-ben országos szakmai minősítési eljárásban kiválóra minősítették, 2010-ben az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének „Minősített Intézmény” dísztábláját kaptuk munkánk elismeréseként. 2012-ben újabb minősítést követően jóváhagyták Iskolánk kiváló minősítési fokozatát.

YFU Hungary – Youth For Understandig Hungary (32.sz. stand)
www.yfu.hu
A YFU egy nonprofit, nemzetközi diákcsere szervezet, mely középiskolás diákoknak szervez tanéves és nyári külföldi tanulmányi programokat.. Célkitűzésünk, hogy fogadó családoknál eltöltött programokon keresztül ösztönözzük más nemzetek megismerését, a kulturális különbözőségek tiszteletét, valamint elősegítsük a résztvevők személyiségének fejlődését. A csereprogramon való részvétel a tanulásnak olyan módját segíti elő, mely során a résztvevők saját tapasztalatukon keresztül sajátítják el azokat az értékeket, képességeket, melyek a nyitottabb, toleránsabb világ létrejöttét szorgalmazzák. A tanulás folyamata nem korlátozódik kizárólag a program időtartamára, hanem a résztvevők élményein és kapcsolatain ker-esztül egy életen át tart.

Zöld kakas Líceum Mentálhigiénés Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium (26.sz. stand)
wiki.zoldkakas.hu
Azoknak kínálunk érettségi és vagy szakmai végzettség megszerzésére esélyt, akik a többségi iskolákkal nem találják meg az együttműködés lehetőségeit. Akik körül rendszeresen zűrök keletkeznek.
Akik nem lelnek megértésre, elfogadásra.
Saját fejlesztésú személyközpontú program alapján működünk.
Minden diákunkkal személyre szabott haladási tervet dolgozunk ki, melynek betartásában folyamatosan közreműködik a diák személyes segítője, a mentora. A mentor figyelemmel kíséri a diák iskolán kívüli életét, örömeit és problémáit egyaránt.
Nagyon sok és sokfajta tanulási utat biztosítunk a diákok számára.

A Van Másik Iskola iskolaválasztó hétvégét a Millenáris D csarnokban rendezzük meg.
A kiállítók részletes standbeosztása és a kiállítók bemutatkozása november folyamán felkerül a honlapra.

 D csarnok, földszint


D csarnok, emelet:


Leave a Comment

© 2013 Jövő Iskolája

Scroll to top