Pörgő – forgó patika, hívlak téged Pirula!

Egy igazi jó barát: Pirula, a patikamanó! Az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Minden szülő szeretné, ha egészséges felnőtté válna gyermeke. Pirula, a patikamanó varázslatos utazásra viszi a kicsiket, hogy szakmailag elfogadott hasznos és pontos egészségügyi ismereteket tanuljanak meg a mese világán keresztül. A mesék célja a gyerekek szórakoztatása, kalandra csábítása. A mesekönyv különlegessége, hogy a szülők sem maradnak ki a felkészülésből, nekik az adott témához kapcsolódó oktatófüzet tartalmazza a szakemberek által összeállított információkat.

patika1A Galenus Kiadó – a Patika Magazin kiadója – mesesorozatot jelentetett meg Pirula, a patikamanó  sorozatcímmel 2 – 4 éves gyerekek részére, melynek kötetei segítenek megértetni a kicsikkel a velük történt egészségügyi problémákat – pl. láz, nátha, horzsolás – és az azokkal kapcsolatos tennivalókat. A mesesorozat emblematikus figurája Pirula, a patikamanó, aki a mese világával magyarázza el a gyógyszerész néni és a doktor bácsi intelmeit, segít a gyerekeknek legyőzni félelmeiket, szórakoztatva tanítja meg őket a pontos és hasznos egészségügyi ismeretekre.
Az első kötetben a kis főhős, Maja megbetegszik, belázasodik, majd a mesék világából érkező barátjával, Pirulával, a patikamanóval varázslatos útra indul az orvosságok kincseskamrájába, a Pörgő-forgó Patikába, ahol Borsmenta, a gyógyszerésznő uralkodik. A mindent tudó gyógyszerész néni, és az izgága, vidám patikamanó magyarázatot ad a gyerekek kérdéseire. Mi történik, ha lázas vagyok? Miért és hogyan kell a lázat csillapítani? A láz és a betegség a mesében izgalmas kalanddá válik, ráadásul a mesés utazás alatt hasznos információkat is tanulhatnak a kis kalandorok a minden gyermeket és minden szülőt megrémítő kérdésről, mit tegyenek, ha felüti fejét a láz. A mese célja a gyerekek szórakoztatása, kalandra csábítása, ugyanakkor a pontos és hasznos ismeretek átadása is. A mesekönyv különlegessége, hogy a szülők sem maradnak ki a felkészülésből, nekik a mellékelt füzet tartalmazza a szakemberek által összeállított információkat.Maja_lazas
A második kötet két kis főhőse az izgő-mozgó Marci, és nővére Maja. Marci térdhorzsolása után segítségül hívják Pirulát, a patikamanót, aki varázslatos kirándulásra viszi őket. Viszontláthatjuk a Pörgő-forgó Patika bölcs gyógyszerész-tündérét, aki okos tanácsokkal látja el a gyerekeket, és választ ad a minden gyerekben felmerülő kérdésekre. Mi történik, ha lehorzsolom a bőröm? Miért kell kitisztítani a sebet? Csíp-e a fertőtlenítő, stb. Marci sérülése vidám kalanddá válik Pirula és Borsmenta segítségével, és ahogy az első kötetben, így itt is hasznos információkhoz juthatnak a kis olvasók. A mesekönyv különlegessége, hogy a szülők sem maradnak ki a felkészülésből, nekik a mellékelt füzet tartalmazza a szakemberek által összeállított információkat.
Szerző: Bartos Enikő
Illusztráció: Pálfi Györgyi
Terjedelem: 36 oldalas gazdagon illusztrált mesekönyv, 16 oldalas szülőknek szóló szakmai anyaggal
Formátum: 210×210 mm
Kiadás éve: 2012
Bruttó ár: 2.750 Ft
A mesekönyveket megrendelheti a galenus@galenus.hu címen.

Leave a Comment

© 2013 Jövő Iskolája

Scroll to top