Különóra kavalkád

Különóra kavalkád
- megkönnyítjük a gyerekek választását és megerősítjük a szülők elköteleződését -

Kiállítás és bemutatók

2013. március 2-án, szombaton együtt az Oviparádé rendezvénnyel, bemutatót szervezünk az alkotó műhelyeknek, oktatási és fejlesztő foglalkozásoknak, délutáni szakköröknek, amelyek a 2-10 éves korosztály számára kínál iskolán kívüli, tehetséggondozó, szabadidős programokat. A rendezvény helyszíne a Millenáris D csarnoka.
Alig ír és olvas, mesén alszik el és varázsos világban él, de Rá és ránk, a szüleire nehezedik a szorítás: fejleszteni kell, érvényesülésre nevelni, kiteljesíteni a benne szunnyadó tehetséget, a kezdeményt, a talentumot, biztosítani a lehetőséget, hogy sikeres felnőtté váljon. Számos pedagógiai iskola létezik, amely a fejlesztést különböző módon és intenzitással képzeli el, eltérő lépésekben és változó terheléssel.
Egy szülő, aki csak egy kicsit is figyeli gyermekét, minden nap új lehetőségeket fedez fel benne, új képességeket, érzéket lát meg gyermekében.
És a lelkiismeretes szülő az óvoda és iskola mellett további foglalkozásokat keres, hogy időben kibontakozzon a tehetség, hogy tartalmasan teljen az iskolán kívüli idő.
Honnan tudom mit kell vagy mit érdemes fejleszteni? Milyen terhelést bír, mennyi a szükséges és mi a káros? Milyen egyéni szükségletek és lehetőségek rejlenek az én gyermekemben? És a kínálatból, az elérhető különórák és foglalkozások közül melyiket válasszam? Mi a kínálat?
Van, hogy egy pedagógus, egy intézmény, egy tanácsadó megfelelő képet ad a lehetőségekről. Van, hogy a szülő magára marad, vagy tovább szeretne kutatni.
A kiállítás célja az óvodai vagy iskolán kívüli különórák, szakkörök, tánc- és egyéb sport és mozgás foglalkozások, színjátszó körök, kézműves programok összegyűjtése egy helyen, egy időben.
A kiállítás azon szakembereknek, intézményeknek, szervezeteknek, iskoláknak kíván lehetőséget nyújtani a bemutatkozásra, akik célként tűzték ki, hogy eszközeikkel a gyermekek kiegyensúlyozott fejlődését támogatják, tartalmas szórakoztató és fejlesztő tevékenységeket kínálnak az iskolai tanulást követő délutáni órákban. A direkt találkozók sokaságával szeretnénk abban is támogatni őket, hogy programjaikat mielőbb ajánlhassák. A kiállításon a szülők előzetes bejelentkezés alapján szakemberek véleményét kérhetik ki a gyermekük számára választható és javasolt különórákról figyelembe véve gyermekük testi, lelki, szellemi adottságait, kitartását, érdeklődési körét… jövőbeli álmait.
Kiállítói tematikák:

  1. A mozgásfejlődést támogató különórák. Ide tartoznak a kisgyermekkori mozgásfejlesztéssel foglalkozó stúdiók, labdajátékot, focit oktató szervezetek, jóga- és táncstúdiók, sportklubok.
  2. A kézügyesség fejlesztését, kreativitást támogató intézmények. Ide tartoznak a rajzszakkörök, kézműves műhelyek, kerámia stúdiók, szobrászkörök, komplex kézműves fejlesztést támogató intézmények.
  3. A zenei fejlesztéssel foglalkozó szakemberek, műhelyek s a drámapedagógiával, színjátszással foglalkozó intézmények.
  4. A logikai gondolkodás fejlesztésével foglalkozó szakkörök, intézmények, beleértve a korrepetálásra szakosodott szakmai csoportokat is.
  5. A komplex kínálattal rendelkező műhelyek, kulturális intézmények, művelődési házak, pedagógiai szolgáltatók.
    A rendezvényre a belépés felnőttek számára 500 Ft/fő.  Előzetes regisztrációval ingyenes.
    A mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével jelezheti a rendezvényen való részvételét, és kiválaszthatja az Ön programja számára legmegfelelőbb megjelenési formát.