Informatikai képzés

A Millenaris a Jövő Iskolája program keretében, közel hét éve, különböző tematikák és felosztások mentén indít informatika jellegű képzéseket felnőttek számára, azon belül is első sorban a nyugdíjas korosztály részére. A programok több szempontból is sikeresen zárultak. Általánosságban jellemző, hogy kevés kulturális, ismeretterjesztő program készül kifejezetten az idősebb korosztály számára, így az ilyen rendezvények önmagukban is értéket jelentenek. Ebben a formában pedig egy olyan helyi közösséget hoz össze és a későbbiekben tart össze a program, ahol a korszerű tudás párosul a szabadidős tevékenységgel. A nyugdíjas korosztály mellett a munkaképes felnőtt lakosság számára is indítottunk az elmúlt években digitális tanfolyamot, melynek legfőbb feladata a munkanélküliek számára szervezett hiánypótló informatikai tudás átadása volt.

Az évek során fokozatosan csiszolódott és alakult ki a jelenlegi tananyag, amely mind szakmailag, mind felhasználói oldalról magas színvonalon és korszerű technikákkal valósul meg.

A kurzus célja, hogy a résztvevők alapvető számítástechnikai (elméleti és gyakorlati) ismereteket szerezzenek, korábbi tudásukat magasabb szintre fejlesszék. A képzés során a résztvevők elsajátítják a számítógép, az ahhoz kapcsolható leggyakrabban alkalmazott eszközök, a Microsoft Office alkalmazások és az Internet biztonságos használatát.

A felkészítés távoktatásos rendszerben történik. A résztvevők 8 alkalommal, személyes találkozáson tanulják meg a távoktatási lehetőségeket, beszámolnak az otthoni felkészülés során szerzett tudásukról, és segítséget kapnak azoknak a tartalmaknak a gyakorlásában, amelyek elsajátítása az otthoni készülés során kevésbé volt eredményes.

A képzés 10 alkalommal zajlik. A tananyagot feldolgozó foglalkozásokat megelőzi egy bemeneti felmérés, majd 8 alkalommal 4X45 percben sajátítják el a résztvevők az ismereteket. Az utolsó talákozáskor egy záróvizsga zárja le a tanfolyamot.

A személyes találkozásokon túl a résztvevőnek bármikor lehetősége van a digitális tananyaghoz való hozzáféréshez. A tanulást támogatja még egy kidolgozott Internetes segítségnyújtás, ami bármikor összekapcsolja a képzésben résztvevőket egymással, és megbeszélt időpontban a felkészítő tanárral. Előre megadott gyakorló időpontokban pedig külön tanulási lehetőséget biztosítunk.

A képzés során négy ECDL modul nyomán sajátítják el a résztvevők a számítógép-használat alapjait. Plusz megismerkedhetnek a multimédiás eszközkezelés alapjaival.

A foglalkozások a résztvevők tudás szintjének megfelelő csoportokban, differenciáltan zajlanak.

Ajánljuk mindazoknak, akik most kezdik, vagy előző tanulmányaikat szeretnék folytatni, tudásukat tökéletesíteni.

 

 

© 2013 Jövő Iskolája

Scroll to top